Publisert 09 juni, 2017

Hvorfor trenger jeg en ladekabel med type2-plugg?

Denne kabelen gir deg tilgang til rask og sikker lading på alle offentlige ladestasjoner, både i Norge og ellers i Europa.

Når du kjøper elbil får du med det vi kaller en reisekabel eller nød-lader. Denne har plugg som passer til bilen din i den ene enden og en vanlig stikkontakt i den andre.

Med denne kabelen kan du maks lade 10 ampere, noe som tilsvarer mellom 8 og 13 kilometers rekkevidde per times lading. Om du skulle kjøre bilen din tom for strøm, vil du med denne kabelen trenge 10-25 timer for å lade bilen helt opp igjen. Den medfølgende kabelen kan heller ikke brukes på offentlige ladestasjoner, noe som gjør lengere turer vanskelig.

En Mode 3 kabel har bilens ladeplugg i den ene enden og type2-plugg i den andre, og er en svært god investering. Denne kabelen gir deg tilgang til rask og sikker lading på alle offentlige ladestasjoner, både i Norge og ellers i Europa. Mode 3 kabelen kan selvfølgelig også brukes med alle private ladestasjoner i borettslag, sameie, garasjeanlegg eller på arbeidsplassen.


Hva om jeg reiser ut av Norge?

I Europa er det god tilgang til 3-faset vekselstrøm (AC) som gir muligheter til fleksible løsninger. Nyere elbiler med større kapasitet har ført til at flere ønsker å lade med høyere effekter. De europeiske landene har derfor blitt enige om at det er type-2 ladeplugg som skal benyttes til AC ladeformål. Med en Mode 3 kabel kan du ferdes på tvers av landegrensene uten å lure på om du kan lade på offentlige ladestasjoner, helt uten adaptere og overgangskabler. God tur!

Bestill ladekabel her