Publisert 18 desember, 2018

Best i test hos tyske ADAC!

Europas største bilinteresseorganisasjon, ADAC, gjennomførte nylig en omfattende test av ladestasjoner for elbil. Den store vinneren av testen ble vår 11 kW ladestasjon! I Norge har ladestasjonen hittil blitt solgt under navnet Saltoboksen, men i disse dager lanseres en ny og ytterligere forbedret versjon som vil gå under navnet eRange.

ADAC beskriver ladestasjonen fra ABL som sikker, pålitelig og veldig brukervennlig. Samtidig anbefaler de elbileiere å tenke langsiktig når de kjøper ladestasjon.

Slik ble ADAC testen gjennomført

• 12 ledende ladestasjoner med effekt fra 3,7 kW til 22 kW.

• Dette ble testet: Funksjonalitet, sikkerhet og brukervennlighet, i tillegg til hvordan installatøren opplevde medfølgende veiledning og installasjon av produktene.



- At testen kårer oss som vinner, og at sikkerhet løftes frem som et område hvor DEFA er overlegne, gleder oss. Vår hardware er ekstremt stabil, samtidig er det viktig å utdanne og støtte installatører og kunder så de er trygge på produktene våre. Vi har nært samarbeid med bilbransjen og installatører, så vi kan tilby forutsigbarhet for våre kunder ved å tilby ladestasjoner installert og klargjort. Samtidig som vi er den mest erfarne leverandør inn til private og offentlige ladeanlegg, sier Ståle Kvitle, Vice President i DEFA E-mobility & Lighting. DEFA har allerede levert over 60 000 ladepunkter i Norden, og er markedsledende på prosjektering og salg av ladeanlegg både til private og offentlige kunder.

- Ladestasjonene er testet i det tøffe nordiske klimaet, og det er fantastisk at ADAC-testen bekrefter det vi har sett gjennom flere år i markedet, avslutter Ståle Kvitle.


Ladestasjonene som ble testet kommer alle fra ledende leverandører i Europa. Kun tre av ladestasjonene blir godkjent av ADAC. Graderingen går fra 0,6 best, til 6 som lavest.

Test_ADAC.png#asset:73607